Selaimet

Sivusto toimii kaikilla yleisimmillä uusimmilla internetselaimilla kuten Chrome, FireFox ja Microsoft Edge, sekä myös Internet Explorerin versiolla 11 (IE11 tuki päättyy vuoden 2020 alussa). Toimintaa puhelimissa ei ole kovin syvällisesti testattu, mutta pääpiirteittäin sivusto toimii ainakin Win10- ja Android -puhelimissa. JavaScriptin täytyy olla käytössä, muutoin mm. sivuston valikot ja sisäkehyksen koon muuttaminen ja monet sisältötoiminnot eivät toimi.

Päivitä versio -linkki

Sivuston alatunnisteessa on Päivitä versio-linkki, linkin avulla voidaan nykyinen sivu pakottaa päivittämään palvelimelta selaimen välimuistin sijasta. Jos sivustolla jokin ei näyttäisi toimivan oikein tai jotain puuttuu, kannattaa sivu päivittää palvelimelta, jolloin tilanne yleensä korjautuu.


Sivuston osat

Sivuston osat.

Sivuston kaikki osat ovat näkyvissä 900 pikseliä leveämmillä näytöillä. Päävalikko on ikkunan yläosassa ja varsinainen sisältö sen alapuolella. Päävalikon vasemmassa laidassa olevaa Pahakoski-logoa klikkaamalla pääsee aina takaisin etusivulle. Jokaisella sivulla on oma Sisältö-palkkinsa, joka näkyy täysikokoisissa näytöissä ikkunan vasemmassa reunassa. Tummapohjainen alatunniste on sivuja avattaessa näytön alareunan alapuolella, ja sen saa näkyviin vierittämällä sisältöä pystysuunnassa.

Mukautumistilat

Pahakoski.com -logon vieressä on myös Mukautumistila -kuvake , joka vaihtaa sisällön mukautumistilaa. Sivustolle tultaessa se on mukautumistilassa, jolloin asettelussa huomioidaan erilaiset näyttökoot ja esim. asennon muutokset. Mukautumistilan voi poistaa käytöstä klikkaamalla Mukautumistila -kuvaketta, jolloin mobiililaitteissa näytetään täysikokoinen näkymä sivun koosta riippumatta. Pöytä/kannettavissa koneissa toiminnolla ei ole vaikutusta. Useimmissa tableteissa sivustoa on yleensä helpompi käyttää mukautumattomassa tilassa, puhelimen käyttäjillä valinta lienee enemmänkin tottumuskysymys. Takaisin mukautuvaan tilaan pääsee klikkaamalla -kuvaketta.

Päävalikko ja Sisältö-palkki erikokoisilla näytöillä

Päämenu

Isoilla näytöillä (yli 640 pikseliä leveillä) Päävalikon alavalikot avataan linkin oikealla puolella olevasta oranssista kuvakkeesta. Valikot sulkeutuvat viemällä hiiriosoitin pois valikon päältä.

Päämenu puhelimissa

Pienillä näytöillä Päävalikko kutistuu oranssiksi napiksi sivun vasempaan yläkulmaan. Valikon voi avata klikkaamalla nappia ja sulkea samalla napilla tai pyyhkäisemällä valikkoa vasemmalle.

Sisältö-palkki puhelimissa

Pienillä näytöillä Sisältö-palkki kutistuu harmaaksi napiksi sivun vasempaan laitaan. Palkin voi avata klikkaamalla nappia ja sulkea samalla napilla tai pyyhkäisemällä palkkia vasemmalle.