Pepe Suurhauki-kilpailun 2018 tulokset

Pepen Suurhauki-kilpailu käytiin tänä vuonna hieman uudistetuin säännöin lokakuun viimeisenä viikonloppuna 27. - 28. päivä. Kisaan otti osaa kaikkiaan kymmenen tiimiä. Nimensä mukaisesti suurhauki-kilpailussa kisakalana oli vain hauki, ja ainoastaan suurin kala ratkaisi sijoituksen. Pari pienempääkin haukea tuloksiin otettiin mahdollisten tasatilanteiden varalta.

Kisa käytiin edellisestä poiketen myös kaksipäiväisenä, ja osallistujatiimit saivat itse päättää kumpana päivänä osallistuvat. Viikonlopuksi oli ennustettu kylmää säätä, ja lauantaille lisäksi vielä lumikuuroja, joten sunnuntaista tuli huomattavasti suositumpi kisapäivä.

Kisatulokset

SijaTiimiKala 1Kala 2Kala 3
1.3 Team Loimiuistin
Jarno Laitala, Eetu Kivistö
8700
2.1 Tervaportin teikki
Kalle Aalto
86770
3.8 Team Tuominen
Timo Tuominen
85640
4.6 Niko Tuominen
Niko Tuominen
83740
5.2 Team Pohjanpoika
Teemu Uusimaa
67550
6.7 Team Routa
Esa Routakangas
5400
-4 Free Rutava
Jussi Laitala, Toni Ojala
000
-5 Team Skitari
Klaus Kaikkonen
000
-9 Team Kurahousut
Simo Rautala, Iiro Lankinen
000
-10 Team Tehotärppi
Juha Aaltonen
000
Kisassa kilpailtiin ainoastaan suurimmasta hauesta, vaikka tuloslistassa onkin kolme kalaa. Pienemmät kalat otettiin huomioon vain mahdollisia tasatuloksia ratkottaessa.

Tiimien suurimmat kalat

3 Team Loimiuistin, hauki 87 cm. Vertsukala
8 Team Tuominen, hauki 85 cm.
2 Team Pohjanpoika, hauki 67 cm. Uistelu, vaappu
7 Team Routa, hauki 54 cm.
1 Tervaportin teikki, hauki 86 cm.
6 Niko Tuominen, hauki 83 cm.

1. kisapäivä

Ensimmäisenä kisapäivänä vesillä oli ilmeisesti vain kaksi tiimiä, joten päivän tuomarina Loimaalta käsin toiminut Aaltosen Juha pääsi melko helpolla.

Lauantain synkkiä ilmoja Kelit olivat kisan aikana välillä melko synkkiä. Kuva: Teemu Uusimaa.

Kalastuskelit eivät lauantaina olleet myöskään kovin suosiolliset, lämpötila oli lähdön aikoihin vielä pakkasella, mutta kiipesi pari astetta plussalle puoleen päivään mennessä. Tuuli nousi myös lämmön myötä, ja puhalteli välillä melko kovinkin, varsinkin kohdalle sattuneiden parin reippaan lumikuuron aikana. Kuurot eivät kuitenkaan kauaa kestäneet, ja luntakin niissä tuli aika vähän, ja sekin suli nopeasti pois.

Kalat antoivat lauantaina odottaa itseään, ensimmäinen kisatulos kirjattiin vasta kolmen jälkeen iltapäivällä. Saaliiksi ei ihan suurhaukiluokan kaloja sattunut, mutta tuloksen molemmat tiimit sentään saivat. Tuloksiin oli ilmoitettu ensimmäisen kisapäivän päätteeksi neljä kalaa, johdossa päivän jälkeen oli Team Tuominen aivan viime hetken 85-senttisellä hauella.

2. kisapäivä

Toisena kisapäivänä tiimejä oli liikkeellä ensimmäistä päivää reilusti enemmän, kaikkiaan kahdeksan tiimiä jahtasi isoa haukea ympäri Kokemäenjoen keskiosan vesistöjä. Tuomarina sunnuntaina hääräsi Teemu Uusimaa, hermokeskuksena toimi yhdistyksen oma "konttori" Kokemäellä.

Siirtymätaival kisan lopussa. Kisan lopussa oli aurinko jo alhaalla. Kuva: Jarno Laitala.

Kisapäivän sää oli lauantain kaltainen, lumisateet sentään puuttuivat. Tuuli puhalsi melko navakasti, mutta aurinko paistoi lähes pilvettömältä taivaalta. Iltapäivää kohti tuulikin rauhoittui, ja pilviverhon puuttumisen myötä lämmöt laskivat jo kisan viimeisen tunnin aikana pakkasen puolelle.

Kisapäivän ensimmäisen tuloksen lähetti Tervaportin teikki vähän yhdentoista jälkeen. Tuosta eteen päin uusia kaloja tulikin tuloksiin harvakseltaan, kunnes puoli yhden maissa alkoi pitkä tauko. Kisan puoliväliin mennessä oli kaloja oli ilmoitettu neljästä tiimistä, ja kisan johdossa oli Team Loimiuistin 87 sentin hauella.

Taukoa kesti pari tuntia, lienevätkö kalastajat olleet pitkitetyllä evästauolla. Puoli kolmen maissa tuli vielä yksi tulosilmoitus, mutta enempää kaloja ei sitten enää kuulunutkaan kisan loppuun mennessä. Kisan päättyessä puuttui tulos edelleen neljältä tiimiltä, ja tulostaulukko oli veneynyt päivän mittaan kaikkiaan kuudella kalalla.


Voittajaksi syyskylmillä pidetyssä kisassa ylsi lopulta Team Loimiuistin jo ennen kakkospäivän puolta väliä saadulla kalalla. Voittajien kipparina oli Jarno Laitala ja miehistössä Eetu Kivistö, hauella mittaa 87 senttiä. Toiseksi suurimman kalan – 86-senttisen – pyydysti Tervaportin teikki, kipparina Kalle Aalto. Kolmanneksi sijoittui Team Tuominen kipparinaan Timo Tuominen 85-senttisellä kalalla. Lisäksi palkittiin vielä kolme seuraavaakin sijaa kalastusaiheisin palkinnoin. Viime vuoden voittaja Team Pohjanpoika tylytettiin tässä kisassa sijalle viisi. Onnittelut voittajille ja kaikille sijoittuneille, tai oikeastaan kaikille osallistujille, sen verran kylmää kyytiä loppusyksyn kisapäivät tarjosivat.

Palkintojenjakotilaisuus pidettiin vielä sunnuntai-iltana klo. 19:00 alkaen Huittisten Härkä-Pakarilla. Paikalle saapuivat vain lähinnä sijoittuneet. Kalapäivien kaloista ja kokemuksista jutusteltiin pitkään ja palkintojen jaon jälkeen keskusteltiin vielä hetki Pepe-kisan tulevaisuuden kuvioista. Konsepti havaittiin hyväksi, ja tuloksien live-seurantaa kiiteltiin. Aikaisempaa kisojen ajankohtaa toivottiin kovasti, kun kylmien säiden epäiltiin karkottavan sekä osallistujia että kaloja.

Näin mentiin tällä kertaa, oikea suurhauki jäi suurhauki-kisassa tänäkin vuonna saamatta. Viimevuotiseen verrattuna kaloja tuli myös vähän (viime vuonna 22 kpl, nyt 10 kpl), ja ne olivat jonkin verran pienempiäkin. Iso hauki on taas näyttänyt oikullisuutensa, ja osoittanut että se ottaa kiinni milloin itse haluaa.

Pahakoski ry kiittää kaikkia sponsoreita, kisan osallistujia ja tuomareita, sekä onnittelee voittajia ja muita palkintosijoja saavuttaneita. Ensi vuonna uudet kisat ja uudet kalat.

Kisaa sponsoroivat

Pepe, Nokia
Loimiuistin
www.facebook.com/Loimiuistin
Mainos: Islure Oy
Islure.fi
Mainos: Tehotärppi J Aaltonen Oy

www.facebook.com/joonalures
Mainos: Valajärven kartano
www.valajärvenkartano.fi
Forssan Laatuauto Oy
www.facebook.com/forssanlaatuauto

Kisajärjestelyt: Pahakoski ry ja pahakoski.com