Maratooni 2020 säännöt

Päivitetty 28.12.2019

§1 Kilpailun nimi ja sarjat

Kilpailun nimi on Tehotärppi-maratooni 2020, ja sen järjestää Pahakoski ry, kilpailun johtajana toimii Juha Aaltonen Loimaalta (0400-799779).

Kilpailussa on kaksi avointa sarjaa: Petosarja sekä Särkisarja. Molemmissa sarjoissa on omat tulokset ja palkinnot.

§2 Kilpailualue ja -aika

Kilpailun kalastusalue on Kokemäenjoki Harjavallan padolta Äetsän padolle sekä Loimijoki, ja näihin suoraan laskevat sivujoet. Kilpailuun hyväksyttävän kalan tulee olla pyydetty em. vesialueelta.

Kilpailuaika on 1.1.2020 kello 00:00 - 1.1.2021 kello 00:00. Kilpailuun hyväksyttävät kalat tulee olla myös ilmoitettu tämän aikavälin sisällä. Kilpailuajan päätyttyä käynnistyy viikon protesti- ja tulostentarkastusaika, jonka jälkeen julkaistaan lopulliset tulokset ja jaetaan palkinnot. Tarkasta palkintojenjakopaikasta ja -ajasta ilmoitetaan kisan etusivulla kilpailuajan päätyttyä.

§3 Osallistuminen ja maksut

Kilpailu on avoin, ja siihen osallistutaan tiimeinä. Tiimiin kuuluu kapteeni sekä vapaavalintainen miehistö. Miehistö voi vaihdella kilpailun aikana. Kilpailuun voi ilmoittautua kaikille Pahakoski ry:n hallituksen jäsenille tai tämän kisasivuston yhteyteen avattavalla ilmoittautumislomakkeella. Tiimin kapteeni ilmoittaa sarjat, joihin tiimi osallistuu, sekä tiimin tiedot, joita ovat tiimin nimi, tiimin kotipaikka, kapteenin nimi, osoitetiedot sekä puhelinnumero ja sähköpostiosoite, sekä miehistön jäsenten nimet.

Kilpailun osallistumismaksu on 20 €/sarja. Kilpailusta kertyneet varat käytetään Pahakoski ry:n toiminnan tukemiseen.

Osallistumismaksu maksetaan erikseen lähetetyllä laskulla Pahakoski ry:n pankkitilille. Maksun suorittaneille kapteeneille lähetetään kilpailun virallinen tagilappu sekä tarvittaessa kisamitta heidän antamaansa osoitteeseen, tai muutoin ilmoittautuessa sovitulla tavalla.

§4 Kilpailulajit ja alamitat

Kilpailuun hyväksyttäviä kalalajeja ovat Petosarjassa ahven, hauki ja kuha, ja Särkisarjassa suutari, särki, säyne, toutain ja turpa. Toutain ei kuitenkaan ole kisakala ennen kesäkuun 1. päivää.

Kisamittaisen kalan tulee täyttää ne vähimmäismitat, mitä ko. lajien osalta kalastuslaissa ja asetuksessa sekä paikallisilla määräyksillä on määrätty. Lajista riippumatta alle 20 cm:n mittaisia kaloja ei hyväksytä tuloksiin.

§5 Pyyntimuodot ja välineet

Kaikki kalastuslain sallimat aktiiviset pyyntimuodot ja -välineet ovat kilpailun puolesta sallittuja. Tarkoituksella ulkoapäin tartuttavien välineiden käyttö (myös iskukoukku) ja rokastus on kielletty. Käytettävissä oleviin välineisiin ei aseteta kilpailun osalta määrärajoituksia.

Pyyntimuodoissa, käytettävissä välineissä sekä välineiden määrässä kaikkia kalastusvesistön lupaehtoja on noudatettava. Kilpailuun osallistuminen tai kilpailun säännöt eivät anna mitään vesistön lupaehdoista poikkeavia erityisoikeuksia.

§6 Kalan ilmoittaminen tuloksiin

Kala voidaan ilmoittaa kilpailuun vain jos kippari on ollut kalan saantitapahtumassa läsnä. Jos kalan saaja on miehistön jäsen, on kapteenin oltava puhe-etäisyydellä kalaa vedestä ensimmäistä kertaa nostettaessa.

Kala ilmoitetaan kilpailuun erityisellä pahakoski.com -sivuston Tuloslähetys -sivulla. Tulosilmoitus tehdään mahdollisimman pian saantitapahtuman jälkeen, viimeistään seuraavan viikon maanantaina klo. 03:00 mennessä. Tagilappuun kirjoitettavat viikoittain vaihtuvat tagit ilmoitetaan Tuloslähetys-sivulla.

Kala mitataan mahdollisimman tasaisella alustalla kalojen mittaamiseen tarkoitetun mitan päällä. Mittaus tehdään kalan suu kiinni kuonon kärjestä yhteen puristetun pyrstön uloimpaan kohtaan. Saatu tulos pyöristetään alempaan tasasenttiin, ja tämä luku kirjoitetaan Tuloslähetys -sivun Pituus-kenttään.

Saalisilmoitukseen tulee aina liittää kalasta mahdollisimman tasaisella alustalla mitan päällä otettu kuva. Kala kuvataan mitan päällä oikealla kyljellään, kuonon kärki mitan nollakohdassa. Mittakuvassa pyrstön ei tarvitse olla yhteenpuristettuna. Tagilappu sijoitetaan kalan pään alapuolelle, ja tagin tulee olla luettavissa kuvasta.

Jos kala on mittakuvassa väärin päin, tagi, tai kuonon tai pyrstön paikka mitalla ei näy, tai kuva on muutoin niin epäselvä, ettei tagia, kalan lajia tai kokoa pysty todentamaan, eikä kapteeni pysty parempaa kuvaa toimittamaan, poistetaan kyseinen kala tuloksista. Lisäksi kuvan pitää olla kalaa kunnioittava, kuvia verisistä tai erityisen roskaisista kaloista ei julkaista (tällaisesta kuvasta huolimatta kala voi silti osallistua kilpailuun, kuvaa vain ei julkaista).

Ilmoituksen Lisätiedot-kenttään toivotaan kirjattavaksi ainakin pyyntivesistön tyyppi (joki, järvi jne.) ja pyyntimenetelmä, sekä jos kala on punnittu, myös paino.

Jos tiimi saa saman kalan useasti kilpailun aikana, voidaan se ilmoittaa joka kerta uutena kalana.

§7 Tuloslaskenta ja palkinnot

Tiimeille annetaan pisteitä jokaisesta lajista ilmoitushetkellä tuloslistalla olevien lajin 10 suurimman kalan mukaan. Suurimmasta kalasta saa 5 pistettä, toiseksi suurimmasta 4, kolmanneksi suurimmasta 3, neljänneksi suurimmasta 2 ja lopuista sijoista 1 pisteen. Kalasta saadut pisteet voivat muuttua kilpailun aikana, eli jos lajin tuloksiin ilmoitetaan suurempi kala, muuttuvat sitä pienempien lajin kalojen pisteet suuruusjärjestystä vastaavasti. Lajin saman kokoisista kaloista saa aina saman verran pisteitä.

Sarjan kaikkien lajien yhteenlasketut pisteet määrittävät sijoituksen kisan aikana sekä lopputuloksissa. Tasatilanteita ei kisan kuluessa ratkota erikseen, vaan tasatuloksen saaneille jaetaan samat pisteet, ja seuraavia sijoja siirretään sijoittamalla kaikki tasatulokset seuraavien sijojen edelle.

Tasatuloksen sattuessa sarjan pisteiden lopputuloksiin verrataan sarjan kaikkia suurimpia ilmoitettuja kaloja kunnes ero löytyy. Jos suurimmissa kaloissa on tasatilanne, etsitään eroa sarjan saman lajin suurimmista kaloista. Ellei eroa löydy, tasatulokseen päätyneet jakavat saman sijan, ja seuraava(t) sijat jätetään jakamatta.

Kilpailun pääsponsori on Tehotärppi J. Aaltonen Oy. Sarjojen voittajat palkitaan, ja lisäksi joka lajin suurimman kalan saaneet tiimit. Kilpailussa on myös muita sponsoroituja palkintoja. Palkintopöytä esitellään myöhemmin.

§8 Luvat ja vastuut

Kilpailijat osallistuvat kilpailuun omalla vastuullaan ja huolehtivat tarvittavista kalastusluvista. Kilpailumaksu ei sisällä mitään kalastuslupia, eikä kilpailijoita ole vakuutettu järjestävän tahon toimesta.

Yhdistyksen kilpailujaosto pidättää oikeuden erityisen painavista syistä muuttaa näitä sääntöjä kesken kilpailun.

§9 Kisataltiointien käyttö ja tietosuoja

Kisatuloksia henkilötietoineen (nimi ja kotipaikka) ja kisassa otettuja valokuvia ja muita taltiointeja voidaan julkaista ilman osallistujan eri suostumusta. Kisaan osallistumalla osallistuja hyväksyy näiden tietojen rekisteröinnin ja luovuttamisen kilpailutulosten julkaisutarkoituksiin.

Kisaa varten kerätyt osallistujien muut kuin edellä mainitut henkilö- ja yhteystiedot poistetaan järjestäjän rekistereistä kisan jälkeen kohtuullisen ajan kuluessa, kuitenkin viimeistään kaksi kuukautta kisan jälkeen, ellei osallistuja vaadi tietojensa ylläpidon jatkamista.